Er du ked af dine skæve fortænder?

Fortænder kan rettes uden smerter og meget billigere end de traditionelle måder, som indtil for nogle år siden oftest blev brugt. Tandretning tager 6 – 16 uger alt efter hvor meget der skal rettes.

Tandretning

Hvis der skal laves en tandretning skal tænderne være sunde - det vil sige at der ikke må være paradentose eller betændelser omkring tænderne. Implantater kan ikke rettes eller flyttes.

Behandlingen består i, at du får taget aftryk af tænderne. Der fremstilles modeller, som vi analyserer sammen med den tekniker som skal fremstille den eller de bøjler du skal gå med. Skinnen tages af, når man spiser og børster tænder. Den skal helst sidde i munden mindst 20 timer i døgnet.

Skinnen presser stille og roligt dine tænder, indtil den ønskede stilling er nået. 

I starten føles det selvfølgelig uvant at have en skinne i munden, men du vænner dig ret hurtigt til det. Du vil kunne tale lidt anderledes – især i starten.

Du skal komme til flere kontroller, hvor vi retter lidt på bøjlen, så der bliver ved med at være aktivt pres på tænderne.

Når behandlingen er færdig, skal man, for at undgå at tænderne flytter sig tilbage, have en metaltråd på bagsiden af tænderne eller sove med en tynd skinne om natten.

Andre behandlinger

Priser

Hvad koster en behandlinger hos tandlægen?
Se priserne på de faste og frie ydelser. 

Læs mere

Book din tid

Er det tid til et besøg hos tandlægen, så book din tid her.

Bestil tid