Tandblegning - hvorfor og hvordan?

Tandblegning er en skånsom behandling af tænderne, der gør det muligt at fjerne misfarvninger og pletter på tænderne. Der kan være flere årsager til at tænderne er blevet misfarvet.

Hvorfor misfarves tænderne?

Der kan være forskellige årsager til at et tandsæt er mørkt eller gulligt: Nogle tænder er "født" mørkere eller gullige. Pletter eller misfarvninger inde i tanden kan skyldes faktorer som: Tetracyklin, højt indhold af fluor eller skade som følge af slag. Visse madvarer f.eks. kaffe, thé, juice, læskedrikke, rødvin og tobak gør med tiden tænderne mørkere.

 

Hvordan foregår behandlingen?

Tænderne bleges ved hjælp af et blegemiddel, der holdes på plads af en blegeskinne. vi anvender et patenteret og CE-mærket system, der hedder Opalescence, som vi har gode erfaringer med.

 

Traditionel tandblegning

Den traditionelle (og langsomme metode) foregår således: Din tandlæge undersøger tænder og tandkød og vurderer mundhygiejnen.Tandkødet skal være sundt og eventuelle fyldninger tætte. Måske skal gamle fyldninger skiftes eller et kariesangreb laves, inden blegningen kan starte.

Der tages et aftryk af tænderne og udfra aftrykket fremstilles en blegeskinne, der passer præcist til dine tænder. Plastskinnen er så blød og tynd, at det ikke er noget problem at sove med skinnen på. Når skinnen er fremstillet vil din tandlæge instruere i brugen af Opalescence blegegel.

Der tages et depositum på halv pris ved aftrykstagning

De fleste patienter foretrækker at benytte Opalescence, mens de sover. Din tandlæge vurderer hvor mange nætters behandling, der er nødvendige for at opnå optimalt resultat. Et godt resultat opnås som regel efter 3 til 8 nætter men det kan tage længere tid blandt andet afhængig af misfarvningens karakter. l nogen tilfælde vil tandlægen anbefale blegning om dagen eller i kortere perioder.

Behandling med skinne og blegegel kan medføre øget følsomhed af tænder og tandkød. Dette ophører når behandlingen stopper. Forskning og erfaring viser at resultatet efter blegning med Opalescence normalt holder i mange år. Tænderne kan blive mørkere, hvis de udsættes for fødevarer, der normalt farver tænderne fx tobak, kaffe, rødvin, te eller juice. Tænderne vil dog være lysere end før behandling - og det er ofte muligt at genopfriske resultatet, hvis tandlægen vurderer at dette er nødvendigt.

 

Hvordan fjerner Opalescence misfarvningerne?

Opalescence fjerner pletter og misfarvninger fra tænderne ved hjælp af en langsom iltning (oxidation). Opalescence er - sammenlignet med f.eks. tandkroner og facader - et mere skånsomt og tandvenligt alternativ til behandling af mørke, misfarvede eventuelt rodbehandlede tænder. Kun tandens overflade bliver påvirket. Erfaring og forskning har vist, at de fleste patienter får en tydelig farveændring. Indre misfarvninger kan ikke bleges på denne måde.

Andre behandlinger

Priser

Hvad koster en behandlinger hos tandlægen?
Se priserne på de faste og frie ydelser. 

Læs mere

Book din tid

Er det tid til et besøg hos tandlægen, så book din tid her.

Bestil tid