Tandkrone

En tandkrone er en erstatning af en naturlig tandkrone. Kronen påsættes en eksisterende tand eller et implantat. Kroner er oftest lavet af et stærkt porcelænsmateriale.

Hvordan fremstilles en tandkrone?

For at fremstille en tandkrone, der skal påsættes en eksisterende tand, skal tandlægen slibe tanden til. Dette vil oftest foregå under lokalbedøvelse. Når tanden er slebet til, bliver tanden scannet. Der skal scannes tre gange:

  1. kæben ned den slebne tand,
  2. den modstående kæbe  
  3. og endelig hvor der biddes sammen.

Scanningen sendes til tandteknikeren, som kan fremstille en præcist tilpasset krone.

 

Hvor lang tid tager det at få fremstillet en tandkrone?

Som regel får du 2 tider hos din tandlæge.

Første besøg hvor tanden røntgenfotograferes, bedøves, tilslibes og hvor der tages aftryk, andet besøg hvor kronen cementeres. Nogen gange kræver det en ekstra gang hvis tanden er defekt et godt stykke under tandkødsranden.

Tandkroner kan også anvendes til at opnå en bedre æstetik. I disse tilfælde vil der typisk være tale om mindre pæne fortænder eller kindtænder med større ældre fyldninger. Skal der laves fortænder, skal du i de fleste tilfælde ind til vores tandteknikers laboratorium for at få foretaget en farveprøve, så kronens farve passer til de omkringstående tænder.

 

Hvornår anvendes tandkroner?

I de fleste tilfælde anvendes tandkroner til at beskytte og forstærke svækkede og knækkede tænder. Altså anvendes tandkroner for at opnå en større styrke af tænderne og dermed en bedre funktion. Der vil typisk være tale om tænder, som er meget udborede med større fyldninger, eller tænder som er rodbehandlet.

Garanti på tandkroner

 

Vi yder 5 års garanti på tandkroner.

Garantien hos dinTANDLÆGE Humlebæk medfører, at vi laver kronen om uden beregning, hvis den mod forventning skulle gå enten helt eller delvist i stykker

 

Betingelser for garanti

For at få garanti på din tandkrone, er det dog en forudsætning, at der i forbindelse med skaden på tandkronen ikke er tale om udefra kommende faktorer som eksempelvis sygdom, ulykke, medicinsk behandling, manglende renholdelse eller anden misligholdelse.

Som forudsætning for, at vi gratis laver kronen om uden beregning, hvis den mod forventning skulle gå enten helt eller delvist i stykker, er altså, at skaden på kronen er forårsaget af, at kronen i sig selv ikke lever op til vores krav til kronens kvalitet.

 

Bortfald af garanti

Garantien på din tandkrone bortfalder, såfremt de aftalte, regelmæssige tandeftersyn ikke overholdes.

Andre behandlinger

Priser

Hvad koster en behandlinger hos tandlægen?
Se priserne på de faste og frie ydelser. 

Læs mere

Book din tid

Er det tid til et besøg hos tandlægen, så book din tid her.

Bestil tid